Eén-reeks ‘De Ridder’ geeft nieuw muzikaal talent een extra boost

© vrt

Poppunt zoekt jonge bands die het derde seizoen van de zondagavondreeks ‘De Ridder’ muzikaal willen inkleuren. Geïnteresseerden kunnen hun songs opsturen via vi.be.

Poppunt, VRT en Eyeworks gaan opkomend muzikaal talent uit eigen land opnieuw een duwtje in de rug geven door hen een plek op de soundtrack van het derde seizoen van de populaire serie ‘De Ridder’ te geven. Jonge wolven, maar ook producers en dj’s die hun werk zondagavond in de Vlaamse huiskamers willen laten weerklinken, kunnen tot 30 juni hun muziek insturen via vi.be. Dat meldt de Deredactie.be.

Het was de tv-kijker mischien niet opgevallen, maar afgelopen seizoen werden bijna 40 nieuwe songs in het tweede seizoen van de reeks verwerkt. Via een app kreeg de kijker tekst en uitleg over de nummers.

Ook de jonge Gentse band Birkenhead kon zo de voordelen ervaren. Hun minimalistische nummer ‘I wonder’ werd opgevist als muzikale achtergrond bij de aftiteling van de reeks. ‘Meer mensen vonden de weg naar onze Facebook-pagina, en we konden rekenen op de aandacht van allerlei organisatoren en promotoren’, zegt de band op de website van de openbare omroep.

Wie zich geroepen voelt om het derde seizoen muzikaal in te kleuren, kan een nummer inzenden via http://beta.vi.be. Vorig seizoen gingen 379 artiesten in op de oproep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content