Eén-programma gaat op zoek naar beste startende ondernemer

© Belga

In het nieuwe Eén-programma ‘Topstarter’ gaan drie Vlaamse topondernemers vanaf 4 februari op zoek naar de beste startende ondernemer van Vlaanderen.

In het nieuwe Eén-programma “Topstarter” gaan drie Vlaamse topondernemers vanaf 4 februari op zoek naar de beste startende ondernemer van Vlaanderen.

Drie CEO’s zullen gedurende een halfjaar een groep startende ondernemers begeleiden en beoordelen. De jury bestaat uit Inge Geerdens, CEO van technologiebedrijf CVWarehouse, Jan Kriekels, CEO van radiatorproducent Jaga NV en Wouter Torfs, CEO van schoenwinkelketen Torfs.

De drie ervaren CEO’s zullen de startende ondernemers begeleiden, op de proef stellen en beoordelen. De presentatie wordt verzorgd door Evy Gruyaert. In de eerste aflevering stellen tachtig kandidaten hun idee voor aan de jury. Vervolgens worden twaalf kandidaten geselecteerd die enkele proeven moeten doorstaan.

Uiteindelijk kiest de jury zes kandidaten die hun eigen zaak mogen opstarten. Op het einde van de rit zal één ondernemer zich “topstarter” mogen noemen en 25.000 euro mee naar huis nemen.

De zaken die in ‘Topstarter’ worden opgestart zijn echte ondernemingen, benadrukt Eén nog. “Een zaak opstarten is vaak een droom realiseren, maar niet iedereen durft die sprong te wagen”, luidt het. “Met het boeiende verhaal van de kandidaten uit ‘Topstarter’ hoopt het programma ondernemerschap, creativiteit en innovatie in Vlaanderen te stimuleren.”

‘Topstarter’ kwam tot stand met de steun van het Vlaams Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in Actie Pact 2020, het plan van de Vlaamse overheid om Vlaanderen op economisch vlak tegen 2020 naar de top 5 van Europese regio’s te leiden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content