Eén lanceert opvolger ‘Man Bijt Hond’ vóór de zomer

De openbare zender Eén stopt eind mei met de uitzending van het Woestijnvis-programma ‘Man Bijt Hond’. In de plaats komt een nieuw reportageprogramma dat nog vóór de zomer zou gelanceerd worden. ‘1000 Zonnen en Garnalen’ wordt afgevoerd.

De programmering van het Vlaamse tv-landschap wordt grondig door elkaar geschud. VT4 gaf al wat tekst en uitleg bij de vernieuwde quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Wat wordt de opvolger voor ‘Man Bijt Hond’ op Eén? Vast staat dat de openbare zender eind mei stopt met de uitzending van het populaire Woestijnvis-programma. Of het ook mee verhuist naar VT4 is nog onduidelijk.

Het Laatste Nieuws meent te weten dat de vrt nog vóór komende zomer een alternatief brengt. 3 ex-werknemers van Woestijnvis én Sofie Van Mol zouden hiervoor de koppen bij elkaar steken. Dat betekent dat er geen plaats meer is voor het dagelijkse zomerprogramma ‘1000 Zonnen en Garnalen’.

Avondschema op VT4

Volgens het weekblad Humo zou VT4 dagelijks vanaf halfacht uitpakken met een talkshow à la De Laatste Show, gevolgd door een human interest programma en een buitenlandse serie. Daarna wordt de vernieuwde versie van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ of De Pappenheimers uitgezonden. Beide spelprogramma’s zouden elkaar afwisselen.

‘Met Man en Macht’, de nieuwe fictieserie van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck, moet nog ingepland worden.

De Mol terug op tv?
Nog opmerkelijk nieuws: volgens Humo is er kans dat het avontuurlijk spelprogramma De Mol, ook een format bedacht door Woestijnvis, weer op de beeldbuis komt. Timing: 2013. Meer is niet geweten. De reality-reeks hield Vlaanderen in 1999 wekenlang aan de televisie gekluisterd. Dat jaar won won het de prestigieuze Gouden Roos van Montreux. Nadien volgden nog twee reeksen: in 2000 en 2003. Het programmaconcept werd wereldwijd aan 47 landen verkocht. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content