Drie tv-tips voor vanavond

© /

De amusante dramady ‘My Week With Marilyn’ met ontroerende vertolkingen van Eddie Redmayne en vooral Michelle Williams als de komische tragédienne die iedereen gek maakt; ‘Ned Kelly’ met Heath Ledger; en een nieuwe aflevering van ‘Off the Record’.

MY WEEK WITH MARILYN (Canvas, 21.05u)

Eigenlijk gaat deze innemende blik achter de schermen van de romcom ‘The Prince and the Showgirl’ (1957) dieper in op de clash tussen de Britse en de Amerikaanse filmcultuur – lees: getrainde theateracteurs versus method acting. Tegelijk krijgt u een mooi portret van de grillige Hollywoodster Marilyn Monroe (een overtuigende Michelle Williams).

My Week With Marilyn toont hoe ze haar even legendarische tegenspeler Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh) frustreerde met haar grilletjes en willetjes, maar ook hoe ze de jonge studio-assistent Colin (Eddie Redmayne) de week van zijn leven bezorgde door hem tot vertrouweling te promoveren in een poging aan haar huwelijk met theaterreus Arthur Miller te ontsnappen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

NED KELLY (Eén, 23.30u)

Ooit werd Mick Jagger miscast als de charismatische outlaw Ned Kelly, een soort Australische Robin Hood. Heath Ledger, de Joker uit The Dark Knight, is stukken imposanter als de bush ranger in deze vaak grimmige saga, een soort western die zich afspeelt in de outbacks.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

OFF THE RECORD (Canvas, 23.05u)

‘Muziek leer je spelen door ernaar te luisteren’, luidt het motto van Geoffrey Burton. De gitaarvirtuoos, producer en componist speelde onder meer aan de zijde van Arno en Iggy Pop. Aan de hand van audio- en videofragmenten toont hij hoe hij inspiratie haalt uit muziek en die vertaalt naar zijn eigen gitaarspel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content