Drie ’24’-fans breken wereldrecord tv-kijken

Drie fans van Jack Bauer hebben het Guinness wereldrecord non-stop televisiekijken gebroken als enige drie overblijvers van een ’24’-marathon in Hollywood.

De zenuwslopende ’24’-marathon die Fox organiseerde ter promotie van de complete dvd-box van de serie, omvatte vijf jaargangen van de baanbrekende realtime dramaserie over de strapatsen van federaal terrorismebestrijder Jack Bauer. De stunt bleek meteen al even uitputtend te zijn voor de deelnemers als voor Jack Bauer, die telkens 24 uur nodig heeft om zijn familie, de president – en bij uitbreiding de wereld – te beschermen tegen aanslagen van terroristen.

Een honderdtal mensen had zich ingeschreven voor de marathon op de Facebookpagina van ’24’. Donderdag ging de kijksessie van start in een kamer in het Hollywood & Highland Center. Tegen vrijdagnamiddag druipten al 49 fans af, die als troostprijs de complete dvd-box van de serie mee naar huis mochten nemen.

Tot de laatste secondeMaar drie mensen bleven kijken tot de laatste seconde. Kevin Coon, Farris Hodo en Victor Lopez klokten af op 86 uur, zes minuten en 41 seconden televisiekijken, zonder in slaap te vallen. Een wereldrecord. Ze werden beloond voor hun calvarie met een geldsom van 10.000 dollar. De beloning kwam als een verrassing voor het trio, dat op minder dan het drievoudige van dat bedrag had gerekend.

Coon was de eerste die kwam opdagen, en meteen ook een van de laatsten die overbleef. In dit filmpje van de LA Times verneem je zijn ervaringen.

&titleAvailable=true&playerAvailable=true&searchAvailable=false&shareFlag=N&singleURL=http://latimes.vidcms.trb.com/alfresco/service/edge/content/5c023733-3a8a-4db9-bdb6-9689ec0365d9&propName=latimes.com&hostURL=http://www.latimes.com&swfPath=http://latimes.vid.trb.com/player/&omAccount=tribglobal&omnitureServer=latimes.com

De marathon bewijst dat de actiereeks, ondanks tegenvallende kijkcijfers naar het einde toe, niet aan populariteit heeft moeten inboeten. Veel Amerikanen betreuren het klaarblijkelijk nog steeds dat hun favoriete televisieheld Jack Bauer na acht jaargangen van hoogtes en laagtes zijn wapen moest neerleggen.

Bekijk hier een terugblik op de explosieve carrière van Jack Bauer:


24, A Retrospective
Geüpload door trentisthenewpink. – Bekijk andere Film & TV video’s.

Andreas Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content