Deze 5 spin-offs gingen Better Call Saul voor

© gf

Fans van Breaking Bad worden op hun wenken bediend met de nieuwe spin-offreeks Better Call Saul die vanaf vandaag op Netflix wordt getoond. Het relaas van de roemruchtige advocaat is wellicht een kijkcijferkanon in spe en lang niet de eerste spin-off van een succesvolle televisiereeks.

Better Call Saul

Naarmate de reeks vorderde nam de populariteit van de methreeks Breaking Bad grote proporties aan. Omdat de verhaallijn na seizoen vijf voorgoed zou stoppen en een of meerdere seizoen ter uitmelking voor bedenker Vince Gilligan geen optie meer was, schreef hij samen met Peter Gould een aparte reeks met Walter Whites soevereine advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) in de hoofdrol.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Joey

Nog geen jaar na de slotaflevering van de populaire sitcom Friends schreeuwden fans van over heel de wereld al om een reünie. Die kwam er op tot op heden nog niet, maar NBC poogde in 2006 wel het flierefluitende personage van Matt LeBlanc nieuw leven in te blazen met de spin-off Joey. De reeks flopte volledig en werd omwille van ontzettend lage kijkcijfers halverwege het tweede seizoen uit de programmatie gehaald.

Frasier

Een week voor de laatste pint in Cheers werd getapt, ging de spin-offreeks over de cafégaande psychiater Dr. Frasier Crane van start. Kelsey Grammer kroop ook deze keer in de huid van de drinkende zielenknijper en ontving hiervoor vier Emmy-awards. Frasier groeide met een recordwinst van 37 Emmy’s uit tot een van de succesvolste spin-offreeksen aller tijden en haalde zelfs geregeld meer kijkers dan tijdgenoot en überhit Friends.

The Carrie Diaries

Na 94 afleveringen en twee films kreeg ook Sex and the City twee jaar geleden een spin-off. De reeks focuste op de tienerjaren van schoolganger Carrie Bradshaw, die de dood van haar moeder te verwerken krijgt, wanhopig verliefd is op een jongen op school en op het punt staat om een grote carrière als advocate te maken. Waar Carrie in Sex and the City nog door Sarah Jessica Parker werd vertolkt, krijgt het personage hier met AnnaSophia Robb een jonger alter ego. Net als Joey was ook deze reeks geen lang leven beschoren en werd er na amper twee seizoenen de stekker uitgetrokken.

Private Practice

Na elf seizoenen Grey’s Anatomy breide bedenker Shonda Rhimes met Private Practice er nog een medische dramareeks van zes seizoenen aan vast. Waar hoofdrolspelers Meredith Grey (Ellen Pompeo) en Derek Shepherd (Patrick Dempsey) in het Seattle Grace Hospital een relatie beginnen, heeft Private Practice Shepherds ex-vrouw Addison Montgomery als protagoniste.

The Lone Gunmen / Millennium

De mysterische sciencefictionreeks The X-Files waarin de overheid druk in de weer is met het ontkennen van bestaande buitenaardse levens kreeg zelfs twee spin-offreeksen. In The Lone Gunmen kreeg het gelijknamige trio nevenpersonages de hoofdrol, was er qua thematiek nog nauwelijks sprake van buitenaards leven en lag de nadruk meer op bedrijfsspionage en gesponsord terrorisme. De reeks was doorspekt met humor en slapstickscenario’s en was zo qua stijl lichter dan The X-Files, maar werd wel na amper één seizoen stopgezet. Daartegenover kreeg Millennium drie seizoenen zendtijd en lag het zwaartepunt hierin nog steeds op sciencefiction. De reeks toonde ex-gedragsspecialist Frank Black, die de paranormale gave bezit om het gedachtegoed van seriemoordenaars te volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content