Els Van Steenberghe

Derde seizoen van Circuit X bekend

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Vandaag maakte de jury van Het Theaterfestival de selectie voor het derde seizoen van Circuit X bekend.

Circuit X is een platform dat een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans wil geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen.

De jury selecteerde vijf voorstellingen van makers die nog niet bekend zijn bij een breed publiek: Ich bin wie du van Haider Al Timimi (Kloppend Hert), BOG van Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith De Joode (De Brakke Grond, Stichting Diorapthe); Zwarte Woud forever van Suzanne Grotenhuis; Vergeetstuk van Tom Struyf (detheatermaker, Monty) en Sweat baby sweat van Jan Martens (Frascati Producties).

De jury bestaat dit jaar uit Cees Vossen (CC Berchem), Evelyne Coussens (o.a. De Morgen), Natali Broods (De Koe), Robbert Van Heuven (Trouw) en Jan Hautekiet (VRT). De geselecteerde voorstellingen worden getoond tijdens Het Theaterfestival van 29 augustus tot en met 7 september 2013 in het Kaaitheater te Brussel en gaan daarna op tournee langs 27 cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen, die zich engageren om elk minstens één van de geselecteerde voorstellingen te programmeren.

Op 30 mei 2013 maakt de jury bekend welke voorstellingen er op Het Theaterfestival te zien zullen zijn.

(E.V.S.)

Meer info: www.circuitx.be en www.theaterfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content