‘De Ronde’ en zeven andere Vlaamse producties in Biarritz

Acht Vlaamse producties, waaronder Jan Eelens televisiereeks ‘De Ronde’, maken hun opwachting op het Festival International des Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz, van 23 tot 29 januari.

Acht Vlaamse producties maken hun opwachting op het Festival International des Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz, van 23 tot 29 januari.

Jan Eelens televisiereeks ‘De Ronde’ en de documentaires ‘L’île déserte’ en ‘Eenentwintig + Zeven’ worden in competitie vertoond. Vijf andere documentaires worden in de
Zuid-Franse stad in twee nevencategorieën gepresenteerd.

De spraakmakende televisiereeks ‘De Ronde’ is voor competitie geselecteerd in de sectie ‘Series and Serials’. ‘L’île déserte’ van Steve Thielemans en ‘Eenentwintig + Zeven’ van Kenneth Michiels komen uit in de sectie ‘Creative Documentaries’.

L’île déserte werd eind 2011 verkozen tot beste Belgische documentaire door de jury van Docville en geeft de toeschouwer een inkijk in het leven van de zeventienjarige kansarme Mamebou.

De documentaire film Eenentwintig + Zeven, het eindwerk van Kenneth Michiels, zoomt in op de zevenjarige Vibe die bij haar grootouders woont maar in het weekend tientallen kilometers aflegt om haar ouders te bezoeken.

In de Fipatel-nevencategorie worden de co-productie ‘Himself He Kooks’ (Valérie Berteau en Philippe Witjes), ‘Waiting for Nano’ van Lise Van den Briel, ‘Epilogue’ (Manno Lanssens) en ‘Claire, ik en mijn broer’ van Maris De Smedt vertoond. De documentaire speelfilm ‘Grande Hotel’ van Lotte Stoops is opgenomen in de sectie ‘European Creation Panorama’. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content