De Premiejagers Deluxe – Zaterdag om 21.10u op één

Na zijn uitstapje langs vtm is Bruno Wyndaele weer helemaal thuis bij één. Vanaf zaterdag presenteert hij ‘De Premiejagers Deluxe’. Een gesprek.

De Premiejagers Deluxe Zaterdag 7/1, 21.10 – één

Deluxe? Bruno Wyndaele: Wel ja, deze keer spelen we met BV’s. We doen het niet meer elke weekdag, maar wel op zaterdag en laten het programma twee keer zo lang duren – ongeveer veertig minuten dus. Uiteraard hebben we eraan gesleuteld: zo hebben we vijf in plaats van vier ronden. De vragen blijven van hetzelfde niveau als bij de zomereditie, en dat lag niet onmenselijk hoog. Natuurlijk zijn er ook nog steeds onze geanimeerde rebussen, oftewel de premies. En die zie je of niet.

Vanwaar het idee om met BV’s te spelen? Wyndaele: De vraag kwam van de VRT, maar bij De Filistijnen zagen we dat meteen zitten. Ik heb niets tegen BV’s. Integendeel, het feit dat mensen hen graag op televisie bezig zien, is omdat ze iets kunnen. Ik ga hen niet harder aanpakken dan de deelnemers van de voorbije zomers. Ja, ik weet dat ik wel eens vermanend durf uit te varen als iemand een antwoord niet weet. (Lacht) Dat zal de Ben Crabbé in mij zijn.

Komt die meespelen in ‘De Premiejagers Deluxe’? Wyndaele: Nee, dat aanbod wimpelde hij af met de mededeling dat hij elke weekdag al twee keer op televisie komt. En spreek hem maar eens tegen. Wie er dan wel komt? Onder meer Astrid Bryan, Joke Devynck, Karen Damen van K3 en Tom Waes doen mee. Allemaal brengen ze twee mensen mee die met hen zullen meespelen.

Kijk je niet met tandengeknars naar ‘Voor de show’, het goedkope doorslagje van ‘De Dagshow’, dat jij met De Filistijnen maakte? Wyndaele: Goedkoop? (Grijnst) Ik had mij net later vertellen dat het nieuwe programma duurder was. Ach, we zijn aan De Dagshow begonnen met een contract voor één seizoen en dan weet je dat het bij dat ene seizoen kan blijven. Vooraf wisten we ook dat het niet evident is om een dagelijks programma te maken – dat zijn tweehonderd afleveringen op een jaar. Ik ga dus niet schieten op wie het nu doet. Het heeft ook geen zin om daar dan rancuneus van te worden. Daarvoor kom je de mensen op wie je kwaad bent in dit kleine tv-wereldje veel te vlug weer tegen.

Zie je de oud-collega’s van Woestijnvis dan nog vaak? Die kunnen dit jaar misschien wel hulp gebruiken om de uitzendschema’s van VT4 en VijfTv te vullen. Wyndaele: Natuurlijk komen we elkaar tegen. Ik ben een zeer gelijkmoedige mens, ik koester geen wrok. Maar tegelijkertijd dateert mijn vertrek bij Woestijnvis alweer tien jaar geleden, en bij televisie spreek je dan al bijna van de prehistorie. Zoals iedereen kijk ik uit naar een spannend mediajaar. Al denk ik dat 2012 vooral spannend gaat worden voor de zenders. Voor de productiehuizen zal er volgens mij niet zo veel veranderen: er zullen niet veel meer of minder programma’s besteld te worden. En nee, we hebben nog geen bestelling van De Vijver. Maar het is met De Filistijnen nooit onze ambitie geweest om zo veel mogelijk programma’s te maken. Liever een paar goede – en dat gaan we nu eerst proberen met De Premiejagers Deluxe. (HVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content