De Pappenheimers verschuift naar donderdagavond op VIER

‘De Pappenheimers’, het kijkcijferkanon op zondagavond op Eén, krijgt op VIER elke donderdag zendtijd. De quiz met ‘gewone Vlamingen’ en BV’s wordt opnieuw door Steven Van Herreweghe gepresenteerd.

Na de tweede finaleweek van “De Slimste Mens ter Wereld” brengt VIER vanaf 29 november elke donderdag om 21.15 uur “De Pappenheimers” op de buis. Steven Van Herreweghe presenteert het elfde seizoen van de quiz van productiehuis Woestijnvis. Intussen worden de voorbereidingen getroffen voor “De Slimste Gemeente van Vlaanderen”.

“De Pappenheimers” was een kijkcijferkanon op zondagavond op Eén. VIER schuift de quiz met gewone Vlamingen en met BV’s door naar donderdagavond. “Ik ben ervan overtuigd dat donderdagavond de perfecte avond is voor ‘De Pappenheimers’. Veel mensen zijn thuis op donderdagavond, want ze maken zich klaar voor het weekend. Op vrijdagavond zijn ze op stap”, aldus Van Herreweghe.

Slimste gemeente van Vlaanderen

Intussen treft Woestijnvis alle voorbereidingen voor “De Slimste Gemeente van Vlaanderen”, dat het voorjaar 2013 van VIER kleur moet geven. Eind augustus contacteerden de programmamakers alle 308 Vlaamse gemeenten en steden. Elke gemeente mag één quizploeg van één vrouw en één man afvaardigen. In een later stadium van de quiz doet ook de burgemeester mee.

Quizzend Vlaanderen heeft massaal gereageerd: Woestijnvis kreeg van liefst 268 gemeentes een positief antwoord; 40 gemeenten doen voorlopig niet mee. “De gemeenten hebben massaal gereageerd en organiseren volop voorrondes”, zegt presentator Michiel Devlieger.

Op 1 december vindt de grote preselectie plaats met alle duo’s (zonder burgemeester). Uit de vijf provincies worden de 15 beste gemeenten geselecteerd, de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden en Brussel krijgen een wildcard. In totaal 81 ploegen strijden komend voorjaar dan voor de titel van Slimste Gemeente van Vlaanderen.

Het programma komt in het voorjaar op VIER, elke maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag is er de weekfinale. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content