De Bleekweide laat opnames nieuwe docureeks stilleggen

De Bleekweide wil van Woestijnvis een garantie dat Annemie Struyf de nieuwe programmareeks over het Gents therapiecentrum gaat afwerken. Zolang dat niet het geval is, worden de opnames opgeschort.

Het rommelt in de coulissen van Woestijnvis. Reden: het ontslag van Annemie Struyf bij VIER en de onduidelijkheid omtrent de nieuwe programmareeks over De Bleekweide, een therapiecentrum voor kinderen met problemen in Gent, waarvoor de opnames nog lopen.

Sinds bekend raakte dat Struyf de deur van de vernieuwde zender achter zich toetrekt en binnenkort opnieuw voor de openbare omroep gaat werken, heerst er onduidelijkheid over het programma. Aanvankelijk werd nog rondgestrooid dat de docureeks, een project van Struyf, zou doorgaan zoals gepland: geproduceerd door Woestijnvis en uitgezonden op VIER.

Psychotherapeute Lut Celie van therapiecentrum is formeel: ‘Voor mij is de reeks onlosmakelijk verbonden met Annemie Struyf’, zegt ze in Het Nieuwsblad. Zolang ze die zekerheid niet heeft, worden de opnames geschrapt. Ze wil nu een duidelijk antwoord van Woestijnvis. Ook over wat gaat gebeuren na de opnames.

Kristof Demasure, woordvoerder van VIER, heeft al bevestigd dat het programma wordt afgewerkt en uitgezonden zoals voorzien. ‘Annemie Struyf is vandaag nog altijd in dienst bij Woestijnvis. Het is de bedoeling van Woestijnvis om dit project samen in volle vertrouwen af te werken. Het zal een mooi orgelpunt zijn op een samenwerking van meer dan tien jaar’, zegt hij.

Annemie Struyf hoopt nu op een snelle oplossing. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content