‘Crimi Clowns’ krijgt een Amerikaanse vesie

© gf

Crimi Clowns, de misdaadkomedie-reeks van Luk Wyns, krijgt een Amerikaanse remake. Fox Television Studios, die de rechten kocht, heeft ‘grootse plannen met de serie’, aldus de acteur en regisseur.

De populaire gitzwarte misdaadkomedie-reeks op 2BE over een groepje eigenzinnige clowns die animatie op kinderfeestjes combineren met criminele activiteiten en vertier met schaars gekleed vrouwelijk schoons, krijgt een Amerikaanse remake. Tv-maker Luk Wyns heeft de Engelstalige rechten van zijn “Crimi Clowns” verkocht aan Fox Television Studios. De Amerikaanse versie krijgt ook een volledige Amerikaanse cast. En de remake zal te zien zijn op een kabelzender. “Dat is niet onbelangrijk”, aldus Wyns aan Belga.

Fox Television Studios

“Het grote voordeel met zo’n kabelzender is dat je niet per se de grote massa bereikt, maar wel de kijkers die open staan voor het extreme karakter van Crimi Clowns.” Wyns is ook zeer verheugd dat de Amerikanen dicht bij het origineel willen blijven. “Ze hebben me aangetrokken als executive producer. Mooiere voorwaarden kan ik me niet indenken.”

Wanneer “Crimi Clowns” in Amerika op de buis komt, is nog niet duidelijk. “We zitten nu in de ontwikkelingsfase. We weten evenmin wanneer de opnames starten. Over de cast bestaat ook nog geen duidelijkheid. Die namen zullen heel geleidelijk bekendgemaakt worden. De naam van de showrunner is wel al bekend, maar daarover mag ik niets kwijt. Dat het om een grote naam gaat, mag ik wel al zeggen.”

Fox Television Studios heeft, volgens Wyns, grootse plannen met zijn serie. “Het wordt een dure serie. Ze willen ze zo groot mogelijke kansen geven, en zo breed mogelijk verspreiden”, zegt de tv-maker.

Tweede seizoen

Wyns schrijft intussen aan een derde reeks dat opnieuw bij 2BE te zien zal zijn. Naast Luk zelf, zullen de hoofdrollen in dit nieuwe seizoen weer ingevuld worden door Johnny De Mol, Manou Kersting, Chris Willemsen, Kimberley Klaver, Silke Becu, Veerle De Jonghe, Hilde Uitterlinden en Frank Aendenboom. Wanneer die uitgezonden wordt, is nog niet duidelijk.

“Het is natuurlijk nog te vroeg om te weten of het in Amerika ook zo’n vaart zal lopen. Dat wordt traditioneel beslist nadat de tweede aflevering is uitgezonden”, zegt Wyns, die toegeeft zich in zijn element te voelen in Los Angeles en een verhuis te overwegen als hij daar aan de slag kan. “Mijn gezin ziet dat ook zitten”, aldus nog de tv-maker. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content