Cowgirl op draak is het nieuwe logo van de Gentse Feesten

Het Gentse stadsbestuur heeft het campagnebeeld voor de komende editie van de Gentse Feesten bekendgemaakt: een uitgelaten cowgirl op een draak.

De 169 editie van de Gentse Feesten 2012 vindt plaats van 14 tot 23 juli. In Gent waakt een draak, als stadssymbool, al eeuwenlang bovenop het Belfort. “De draak staat symbool voor het fiere en bruisende Gent”, aldus uittredend schepen van Cultuur Lieven Decaluwe die het campagnebeeld onthuldde in het Gentse stadsmuseum STAM. “Het rebelse karakter van de Gentenaar komt hier ook tot uiting.”

Voor het campagnebeeld werd gewerkt met een foto van de echte draak op het Belfort, een uitgelezen kans om details te ontdekken die vanop de begane grond niet te zien zijn.

Uitgelaten cowgirl

De uitgelaten cowgirl staat voor het ‘volkse’ karakter van de Gentse Feesten. “De zwierende handtas in de lucht toont haar enthousiasme en is een subtiele verwijzing naar de ‘Dag van de Lege Portemonnees’, de laatste dag van de Feesten.”

De druilerige editie van 2011 komt echter ook terug in de affiche van 2012, al hopen ze in de Arteveldestad wel op een zonnige tiendaagse. “De cowgirl is gewapend tegen de regen met een paraplu”, knipoogt ontwerper Jan Dierickx van Modulo.

De promotiecampagne voor de 169ste Gentse Feesten start in heel België, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Het volledige programma van de Gentse Feesten wordt begin juni voorgesteld, volgens Lieven Decaluwe zet de stad nog meer in op cultuur, onder meer met poëzienamiddagen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content