Comedy: Come Fly With Me

(Zondag 13/11, 21.40 – Canvas) De fans van Little Britain mogen vanaf deze week elke zondagavond vrijmaken in hun agenda. Zowel op Acht als op Canvas begint namelijk een comedyreeks die bedacht werd door David Walliams en Matt Lucas, de twee komieken die verantwoordelijk zijn voor Little Britain.

Zondag 13/11, 21.20 – één

De fans van Little Britain mogen vanaf deze week elke zondagavond vrijmaken in hun agenda. Zowel op Acht als op Canvas begint namelijk een comedyreeks die bedacht werd door David Walliams en Matt Lucas, de twee komieken die verantwoordelijk zijn voor Little Britain.

In Little Britain USA – dat gemaakt werd voor HBO en eerder al te zien was op Canvas – worden enkele bekende typetjes uit de originele reeks overgevlogen naar de Verenigde Staten, waar ze in contact komen met een hoop nieuwe karikaturen.

Come Fly With Me is dan weer de opvolger van Little Britain, een nieuwe komische reeks van Walliams en Lucas die eind 2010 uitgezonden werd op de BBC. De zesdelige serie speelt zich af in en rond een drukke luchthaven en volgt elke week enkele mensen die daar werken. Het personeel en de klanten van de lowcostmaatschappij FlyLo staan centraal, maar ook enkele werknemers van concurrent Great British Air en van de luchthaven zelf – zoals de Caraïbische koffiedame Precious Little of de wantrouwige immigratieofficier Ian Foot – passeren de revue.

Nadat ze in Little Britain al humaninterestprogramma’s door de mangel hebben gehaald, parodiëren Walliams en Lucas nu dus docusoaps als Airport – de Britse HLZHI: Luchthaven. Come Fly With Me werd in ieder geval al een doorslaand succes in Groot-Brittannië: de eerste aflevering, die op kerstdag 2010 op tv kwam, werd op de valreep nog het meest bekeken komische programma van het jaar, en in februari bestelde de BBC alvast een tweede seizoen.

Critici waren minder enthousiast en verweten de twee bedenkers dat ze de trucjes uit Little Britain – humor vol pis en kak, groteske persiflages – nog eens dunnetjes hadden overgedaan. Aan u om te beslissen of Come Fly With Me veeleer een vlucht in eersteklas of lowbudget is. (SW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content