Circuit X start tweede ronde

© Phile Deprez

Met Circuit X geven het Theaterfestival en LOCUS (het Vlaamse steunpunt voor Vlaamse steunpunt voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra) jong podiumtalent een duwtje in de rug.

Vorig jaar startte met Circuit X een festival (of ‘platform’) binnen het Theaterfestival. Circuit X verzamelt vijf door de Theaterfestivaljury geselecteerde voorstellingen van jonge, talentvolle podiumkunstenaars. Die makers krijgen door Circuit X de kans om hun creaties tijdens het Theaterfestival te tonen én nadien met hun voorstelling langs cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen te reizen. De formule beviel publiek en makers en kent nu een tweede editie.

Deze vijf voorstellingen werden geselecteerd: Winterlicht van Thomas Janssens (Fernweh en deTijd), Jake and Pete’s big reconciliation attempt for the disputes from the past van Pieter Ampe en Jakob Ampe (CAMPO); Twee meisjes en een schurk van Annelore Stubbe en Mieke Laureys (Ensemble Leporello); Het fantastische leven van de heilige Sint-Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen van Simon Allemeersch, Barbara Claes en Stefanie Claes (De Werf en Silence Fini) en De verleiding van Maarten Westra Hoekzema (C-mine cultuurcentrum, STUK, Het Huis van Bourgondië, unm en CC Berchem).

De voorstellingen zullen te zien zijn tijdens Het Theaterfestival, dat dit jaar in Antwerpen plaatsvindt van 23 augustus tot en met 1 september, en gaan daarna op tournee langs de Vlaamse cultuur- en gemeenschapscentra.

Op 24 mei 2012 maakt de jury – bestaande uit Bert Anciaux (voormalig Vlaams Minister van Cultuur), Kristien De Proost (actrice bij Tristero), Wouter Hillaert (theaterrecensent bij De Standaard), Eddie Guldolf (programmator in C-Mine Genk) en Geert Overdam (directeur van het Nederlandse Theaterfestival Boulevard (’s Hertogenbosch)) bekend welke voorstellingen tot de ‘officiële’ Theaterfestivalselectie behoren.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.circuitx.be en www.theaterfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content