Chris Evans gaat Top Gear presenteren

Chris Evans, naast de Britse premier David Cameron in 2010 © BELGA

De BBC heeft een vervanger gevonden voor Jeremy Clarkson, de controversiële presentator van Top Gear die eerder dit jaar werd ontslagen. Het wordt de 49-jarige Chris Evans, autofreak en stem van de Radio 2 Breakfast Show.

Chris Evans heeft volgens de BBC een contract van drie jaar getekend.

Evans reageerde dolgelukkig. “Het is mijn favoriete programma ooit. Ik beloof dat ik alles zal doen wat ik kan om te respecteren wat er was, om de show vooruit te helpen”. Al wacht hem een zware taak. Jeremy Clarkson was ondanks – of dankzij – zijn fratsen, en zijn uitgesproken meningen die vrij vaak als beledigend ervaren werden door een deel van zijn publiek, een populair uithangbord voor de televisieshow. Het is niet zeker of de nieuwe presentator erin zal slagen om zijn succes te evenaren.

50-50

Evans zelf spreekt van een “50-50 verdeeldheid” over hem bij het publiek van de show. Maar hij maakt zich geen zorgen, zegt hij: “Bij tv of radio is 50-50 liefde-haat gewoonlijk vrij succesrijk”. Hij blijft zijn radiowerk doen, zei hij ook.

Gewezen Top Gear-presentator Jeremy Clarkson
Gewezen Top Gear-presentator Jeremy Clarkson © REUTERS

De BBC investeert zwaar in het vernieuwde Top Gear. Samen met Chris Evans komt er een gloednieuw team. De presentatoren met wie Clarkson samenwerkte, James May en Richard Hammond, keren niet terug naar het programma. Door wie zij zullen vervangen worden, is nog niet bekend.

Top Gear was voor de BBC één van de meest succesvolle programma’s ooit. Het werd wereldwijd verkocht.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content