Catherine Moerkerke ruilt VTM NIEUWS voor Telefacts

VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke gaat voluit meewerken aan de vernieuwing van Telefacts. Ze neemt vanaf 9 september een sabbatical als nieuwslezer en gaat reportages maken voor het actualiteitenprogramma.

VTM NIEUWS-anker Catherine Moerkerke gaat zich toeleggen op het maken van reportages voor Telefacts. Ze neemt daarvoor vanaf 9 september een sabbatical’ als nieuwsanker. Telefacts wordt in het nieuwe tv-seizoen vernieuwd. ‘Het wordt een inhoudelijk nieuw verhaal, met langere reportages die dicht op de actualiteit zitten en waarin de onderwerpen dieper worden uitgespit’, klinkt het in de perscommuniqué.

Cathérine Moerkerke springt mee op de kar en gaat haar journalistieke ervaring aanwenden en mee de lijnen uit te zetten. ‘Ik was altijd al nauw betrokken bij de dagelijkse werking van Telefacts, maar nu wil ik er voor de volle 100 procent kunnen voor gaan. Ik zit namelijk al een tijdje met de ambitie om dieper en intenser met dossiers bezig te zijn’, zegt ze. ‘

‘Ik heb jarenlang reportages gemaakt voor VTM NIEUWS en ik ben al tien jaar voltijds anker van VTM NIEUWS. Maar nu wil ik de zaken grondiger en vanop wat meer afstand bekijken. We werken bij Telefacts met een bijzonder fijne ploeg en die wil ik heel graag voltijds versterken’.

Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack heeft alle begrip voor haar keuze. ‘Dat zij behalve presenteren ook reportages gaat maken en mee de lijnen gaat uitzetten, zal Telefacts alleen nog beter maken’, besluit hij. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content