Canvas stelt najaarsprogrammering voor

Onze Jongens © Canvas

Canvas heeft de najaarsplannen voorgesteld in de studio’s van het Kaaitheater in Brussel. Er staan een tiental nieuwe reeksen en heel wat vaste waarden op het programma.

Jean Philip De Tender, manager televisie bij de VRT, heeft vandaag in de studio’s van het Kaaitheater in Brussel de najaarsprogrammering van Canvas voorgesteld. Het was naar eigen zeggen niet toevallig dat ze het centrum van Brussel kozen als locatie voor hun voorstelling. Er wordt met ‘Atelier de stad’ namelijk sterk gefocust op het leven in de stad. Bij ons en buiten de landsgrenzen.

Tevreden terugblik

Jean Philip De Tender blikte ook terug op de voorbije maanden : “2014 staat nu al te boek als het jaar waarin Canvas het kijkcijferrecord aller tijden op zijn naam schreef: 2.366.565 Vlamingen keken naar België – Verenigde Staten, met daarbovenop nog 475.000 kijkers buitenshuis. De Rode Duivels stuwden het Canvas-marktaandeel in de periode januari tot juli (tussen 19 en 24 uur) naar een gemiddelde van 12,4 procent. Maar ook zonder WK zien we dat Canvas stabiel blijft op 8,8 procent marktaandeel.” Toch beseffen ze dat het niet het moment is om op hun lauweren te rusten. Vandaar dat Canvas ook een breed aanbod aan nieuwigheden voorstelt.

Programmering in een notendop

Er worden complexe onderwerpen aangesneden, zoals migratie met ‘Weg van België’ van Phara de Aguirre, of de reportagereeks ‘Onze jongens’ waarin Belgische militairen op missie in Afghanistan worden gevolgd.

Voorts maakt Annick Ruyts in ‘De bijl van Cupido’ alle aspecten van relaties, in goede en kwade dagen, meer bespreekbaar en onderzoeken Rob Heirbaut en Hendrik Vos hoe de val van het IJzeren Gordijn 25 jaar geleden Europa beïnvloedde (Het IJzeren Gordijn).

Er zal ook plaats zijn voor creativiteit in de vorm van jonge tv-makers, artiesten, auteurs, comedians en filosofen. Zo krijgen we een portrettenreeks over Vlaamse humoristen voorgeschoteld (Helden van de lach), een zoektocht van Sven Speybrouck en Woutet Klootwijk naar de oorsprong ons eten (De wilde keuken), een reeks van Stefaan Van Brabandt over het nut van de filosofie in het dagelijkse bestaan (Het voordeel van de twijfel), een lijstjesquiz met Karolien Debecker (Lijst Debecker) en een reeks over jongvolwassenen die voor een cruciale keuze staan in hun leven (Twintigers).

De vertrouwde programma’s zoals onder meer ‘Canvascrack’ (voortaan om 19.25 u.), nieuwe edities van ‘Man over boek’ met Stijn Van de Voorde, ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ met Thomas Vanderveken en ‘Karakters’ met Ben Crabbé zien we terugkeren.

Ook voor actualiteit kunnen we opnieuw afstemmen op Canvas. Hiervoor kijker terecht bij ‘Reyers Laat’, ‘Panorama’, ‘Villa Politica’, ‘Vranckx’, ‘Login’en ‘Terzake’, dat op 5 september precies twintig jaar bestaat. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content