Brusselse museumsector pleit voor transparantie

Het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel © belga

Brussels Museums vzw, die de 115 Brusselse musea vertegenwoordigt, reageert vol onbegrip op de beslissing die de Brusselse provinciale crisiscel zaterdag nam om alle culturele instellingen te sluiten.

‘Onze sector is op geen enkel moment verwittigd dat de Brusselse regering een eventuele sluiting overwoog. We betreuren dat ten zeerste’, laat Pieter Van der Gheynst, directeur van Brussels Museums, verstaan. ‘Na een verplichte sluitingsperiode vanaf maart en een heropening van de musea in mei, met dank aan zeer strikte protocollen, komt dit nieuws als een nieuwe mokerslag.’

De Brusselse musea hopen dat zij nu ook als eerste de kans krijgen om te heropenen van zodra de maatregelen opnieuw worden versoepeld en dat met respect voor de bestaande museumprotocollen, want die ‘worden door zowel de overheden als de gezondheidsexperts erkend als goede voorbeelden’, klinkt het.

Volgens Brussels Museums vzw wijst niets erop dat musea besmettingshaarden zouden zijn. De museumsector vraagt dat er in de toekomst meer transparantie komt om onverwachte sluitingen te voorkomen. Ze vragen dat de culturele sector ook een vertegenwoordiging krijgt in de regionale crisiscel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content