Broadway dimt het licht ter ere van Gore Vidal

De cast van Gore Vidals politieke toneelstuk ‘The Best Man’ draagt de voorstellingen op aan de pas overleden schrijver.

De toneelzalen op Broadway dimmen hun licht op 3 augustus ter nagedachtenis van de Amerikaanse auteur, essayist en politiek activist Gore Vidal. De cast van zijn politieke toneelstuk ‘The Best Man’, op dit moment te zien in het Gerald Schoenfield Theatre, draagt de komende week enkele voorstellingen op aan de overleden schrijver. Dat bericht de Guardian naar aanleiding van een aankondiging van beroepsvereniging Broadway League.

De reprise van ‘The Best Man’, sinds april op Broadway, kon rekenen op positieve kritiek. De huidige cast bestaat uit onder anderen James Earl Jones, John Larroquette, Cybill Shepherd, John Stamos en Kristin Davis. “Ik ben vereerd de mogelijkheid gehad te hebben Gore een goede vriend te noemen,” zegt Shepherd. “Door zijn gevatte en eloquente woorden elke nacht uit te spreken, wordt het voor mij duidelijk wat voor een genie hij was.”

Voor elke voorstelling begint, wordt duidelijk gemaakt dat ze wordt opgedragen aan Vidal, deelt producer Jeffrey Richards mee. Tijdens de pauze worden foto’s van de schrijver op schermen getoond.

Het toneelstuk ‘The Best Man’ speelt zich af in het Philadelphia van de jaren 60 tijdens een nationale conventie. Twee kandidaten strijden om het presidentschap. De nadruk ligt op hoe ver ze gaan en wat het betekent mens te zijn.

Gore Vidal was zelf fervent politiek activist en criticus. Hij nam twee keer deel aan verkiezingen voor een publiek ambt, maar telkens zonder succes. Vidal stierf deze week aan complicaties na een longontsteking. Hij werd 86. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content