Britse krimireeks ‘Lewis’ maakt comeback

Hoewel het detectiveduo er vorig jaar op televisie er persoonlijk de brui had aan gegeven, komen er dan toch nieuwe afleveringen van de Britse detectiveserie ‘Lewis’. De opnames starten in maart.

Hoewel het detectiveduo er vorig jaar op televisie er persoonlijk de brui had aan gegeven, komt er dan toch een nieuwe serie van de Britse detectiveserie “Lewis”, zo heeft de Britse commerciële zender ITV gemeld.

In het zog van de succesrijke detective “Inspector Morse”, die zich afspeelt in de Engelse universiteitsstad Oxford, startte ITV in 2006 de serie “Lewis” op. Robbie Lewis, vertolkt door Kevin Whately, was de naaste medewerker van Morse, die zowel in de serie als in het echte leven (in de hoedanigheid van John Taw) overleed. In de vervolgserie kreeg hij assistentie van James Hathaway (gespeeld door Laurence Fox).

Beide acteurs besloten vorig jaar de serie te verlaten. Op het scherm gebeurde dit omdat Lewis op pensioen wilde gaan en omdat Hathaway zich schuldig voelde omdat een door hem ondervraagde verdachte zich agressief van het leven had benomen.

Er komen volgens ITV nu toch zes nieuwe episodes van telkens een uur, en waarvan de opnames in maart starten. In de nieuwe serie is Hathaway na een lange tijd afwezigheid bij de politie tot inspecteur bevorderd. Hij vindt geen geschikte partner maar uiteindelijk wordt
zijn oude partner Lewis uit pensioen opgevist. Ook terug van de partij zijn pathologe Laura Hobson en hoofdcommissaris Jean Innocent.

Als geestelijke vader van Morse, verleent auteur Colin Dexter opnieuw medewerking aan de detective. ITV meldde geen uitzenddatum.
“Morse”, “Lewis” en “Endeavour” (als de jonge Morse) waren in Vlaanderen op de openbare omroep te zien. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content