‘Breaking Bad’-script gestolen uit auto Bryan Cranston

Een dief, die inbrak in de auto van hoofdrolspeler Bryan Cranston, ging aan de haal met het script van één van de laatste afleveringen van de Amerikaanse dramareeks ‘Breaking Bad’.

De 57-jarige acteur Bryan Cranston – Walter White in Breaking Bad – diende al op 1 maart klacht in wegens diefstal, maar het nieuws raakte nu pas bekend. De dief, genaamd Xavier McAfee, was via een raam tot in de auto van Cranston geraakt en een nam een schoudertas mee. De tas bevatte onder andere een iPad, maar vooral ook het geheime script van één van de laatste afleveringen van de AMC-serie.

De politie van Albuquerque, waar de opnames plaatsvinden, heeft McAfee ondertussen al in hechtenis kunnen nemen na een tip van vertrouwelijke getuige. Die had de dief horen opscheppen op café over hoe hij aan de haal ging met een iPad en een script van ‘Breaking Bad’. McAfee is officieel beschuldigd van diefstal, maar van het script ontbreekt nog elk spoor.

‘Breaking Bad’ brengt het verhaal van een terminaal zieke chemieleraar die samen met een ex-student drugs produceert om zijn gezin van voldoende financiële middelen te voorzien na zijn dood. De populaire reeks nadert het einde van zijn vijfde en laatste seizoen datvanaf 15 juli in de VS uitgezonden worden. AMC probeert elk detail omtrent de finale geheim te houden, maar deze diefstal zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Bij ons loopt het derde seizoen op Canvas. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content