Bozar brengt Rodrigo Garcia in wereldpremière

© Bozar

Wie houdt van het werk van de Spaanse dramaturg Rodrigo Garcia kan nog tot en met donderdag naar Bozar, waar zijn laatste tekst “C’est comme ça et me faites pas chier” in wereldpremière wordt gespeeld.

Wie houdt van het werk van de Spaanse dramaturg Rodrigo Garcia kan nog tot en met donderdag naar Bozar, waar zijn laatste tekst “C’est comme ça et me faites pas chier” in wereldpremière wordt gespeeld.

“C’est comme ça et me faites pas chier” is een scherpzinnige en hekelende tekst over de blik van anderen, in wereldpremière gespeeld door de blinde acteur Melchior, in het kader van de tentoonstelling El Ángel Exterminador in het Paleis voor Schone Kunsten.

De monoloog bestaat uit drie delen, waarin de auteur zijn liefde voor woorden uiteenzet, maar ook zijn wantrouwen tegenover de taal. Deze intense, storende tekst neemt verschillende vormen aan en zit vol contradicties. Zonder overgang springt hij van korte filosofische bespiegelingen rond onze relatie tot de ander over op de beschrijving van Masaccio’s fresco’s.

C’est comme ça et me faites pas chier speelt in op onze zintuigen, die ons een toegang tot de realiteit verschaffen, maar haar tegelijkertijd ook vervormen.

Kenmerkend voor de dwarse dramaturg Rodrigo García is de manier waarop hij zich blijft afzetten tegen het institutionele theaterdiscours. De literatuur van de wreedheid, het absurde theater en de nihilistische verinnerlijking van Samuel Beckett vormen de basis van zijn werk.

Zijn stukken, die niet aan de tekst zijn gebonden, richten zich tegen de conventies, om te beginnen al de plaats van de toeschouwer. Hoewel zijn inbreng in Spanje nog op niet al te veel erkenning kon rekenen, richtte Garcia zijn eigen gezelschap op, La Carniceria. Met deze ‘slachterij’ combineert hij elementen uit het verleden en uit de populaire cultuur van vandaag om zo de zwakke plekken van de consumptiemaatschappij aan de kaak te stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content