Bom barst bij BAFF

Tom Van Bauwel verlaat het gewezen en toekomstige Raamtheater.

Met een bekend geluid kreeg acteur Tom Van Bauwel op 26 maart de deur van zijn Antwerpse theaterhuis BAFF in het gezicht.

In april 2008 was Van Bauwel er artistiek leider geworden. Hij zou het tanende Raamtheater reanimeren met nieuwe acteurs, nieuw publiek en de nieuwe naam BAFF. Helaas, het huis stapelde onder zijn te ambitieuze bewind de flops en de schulden op.

De raad van bestuur trok daarom aan de noodrem. Van Bauwel en zijn zakelijke assistent werden ontslagen. Steven De Lelie en Tim Luyten werden aangesteld als crisismanagers. Beiden waren tot dan respectievelijk algemeen en zakelijk leider van Theater aan de Stroom (TAS).

Huisvesting

BAFF en TAS delen meer dan een liefde voor toegankelijk repertoiretoneel, ze delen ook een verleden. Tot het Raamtheater opging in BAFF was ook TAS er gehuisvest. Nu Steven De Lelie artistiek leider wordt van BAFF – dat weer ‘Raamtheater’ zal gaan heten – en aan TAS verbonden blijft als artistiek adviseur, delen beide huizen mogelijk een toekomst.

De Lelie benadrukt echter dat “er geen sprake is van een fusie tussen beide gezelschappen”. Dat er samengewerkt zal worden, ontkent hij niet.

De wending biedt geen oplossing voor het huisvestingsprobleem van TAS, dat uit zijn pand gezet dreigt te worden. “De huidige (2) zalen van het Raamtheater zijn te klein om een rendabele werking te garanderen”, aldus De Lelie. TAS blijft dus zoeken naar een nieuw onderkomen.

Els Van Steenberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content