Els Van Steenberghe

Big in Belgium is Big in Edinburgh

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Deze week werden onder meer de Total Theatre Awards en The Stage Award uitgereikt op het Edinburgh Festival Fringe. De Belgen, die er voor het tweede jaar op rij optraden dankzij Big in Belgium, vielen ook dit jaar in de prijzen.

Deze week werden onder meer de Total Theatre Awards en The Stage Award uitgereikt op het Edinburgh Festival Fringe. De Belgen – die er aanwezig waren dankzij de inspanningen van het platform Big in Belgium – vielen ook dit jaar in de prijzen.

Big in Belgium is een platform dat tracht om Vlaamse theatervoorstellingen die een hit werden in eigen land ook aan een internationaal publiek te presenteren. De drijvende kracht achter de organisatie is David Bauwens. Als zakelijk leider van Ontroerend Goed maakte hij mee de internationale doorbraak van het Gentse performancegezelschap mogelijk en bouwde zo een internationaal netwerk uit. Dat netwerk wendt Big in Belgium momenteel succesvol aan om ook collega-theatermakers buiten de landsgrenzen aan een publiek te helpen.

Tijdens deze editie van het Edinburgh Fringe Festival werden zowel Bigmouthvan Skagen/Valentijn Dhaenens als Sirens van Ontroerend Goed genomineerd voor de Total Theatre Award for Innovation, Experimentation & Playing with Form. Looking for Paul (Wunderbaum) werd genomineerd voor de Total Theatre Judges Award en won deze ook. De jury stelde dat ‘every moment of this show contains the seeds of a thousand thoughts. This is the perfect, irreducible complexity of truly great art.’

Ontroerend Goeds Sirenswerd ook genomineerd voor de Amnesty International Freedom of Speech Award en voor The Stage Award for acting excellence. Die laatste award mochten ze ook mee naar huis nemen want The Stage vond het ‘A brilliant show about the perception and lives of women in western society’.

Voorts regen zowel Ontroerend Goed, Wunderbaum, SKaGeN als Hof Van Eede (dat er Where The World Is Going, That’s Where We Are Going presenteerde) en Pieter De Buysser (met Landscape With Skiproads) de vier- en vijfsterrenrecensies aan elkaar. Wordt wellicht vervolgd, die internationale carrière.

Els Van Steenberghe

Alle info: https://www.edfringe.com/media/award-winners#Total

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content