Ben X krijgt in 2012 ook musicalvariant

© Image Globe

Voor ‘Ben X, de musical’ wordt voor het eerst een decor met ledscreentechnologie gebouwd.

Na het boek, het theaterstuk en de film gaat in het najaar 2012 in Gent ‘Ben X, de musical’ in première. Voor het eerst wordt een decor gebouwd met ledscreentechnologie, zo meldt artistiek directeur Geert Allaert van Musical van Vlaanderen.

Het verhaal van Nic Balthazar gaat over een jongen met een autismespectrumstoornis die op school gepest wordt en wegvlucht in de virtuele wereld van een computerspel. Het verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, eindigt fataal met een sprong van het Gentse Gravensteen. Vzw Musical van Vlaanderen werkt voor de productie samen met componist-dirigent Dirk Brossé, regisseur Frank Van Laecke, schrijver Allard Blom en setdesigner Luc Peumans.

“Het idee circuleerde al langer”, aldus Nic Balthazar. “Een zingende Ben X zag ik eerst niet zitten, maar nadat ik de musical ‘Daens’ zag, was ik overtuigd.” Geert Allaert is dan weer overtuigd, omdat Balthazar met de film een moeilijk verhaal voor een grote groep mensen kon brengen.

From scratch

“Na successen als ‘Oliver’ en ‘Spamelot’ kennen we de technieken en weten we wat werkt en niet werkt,” vult regisseur Frank Van Laecke aan. Voor componist-dirigent Dirk Brossé is het van ‘Daens’ geleden dat hij nog een musical maakte. “Het wordt scenografisch en scenoreel een bijzonder grote uitdaging.”

Samen met regisseur Allard Blom start de groep “from scratch” om tegen het najaar 2012 de productie klaar te hebben. In september en oktober gaan audities voor de cast van start. Tickets kunnen vanaf vrijdagnamiddag al online gereserveerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content