België neemt voor het eerst deel aan WK breakdance

Op 1 mei vindt in Antwerpen de Belgische voorronde van de Red Bull BC One Cyper plaats – een van de grootste breakdancecompetities ter wereld.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is de eerste keer dat België een voorronde organiseert van de befaamde breakdancecompetitie. De winnaar van het evenement plaatst zich voor de Europese kwalificatiewedstrijd in Rotterdam. De finale vindt plaats in de Braziliaanse grootstad Rio De Janeiro.

Het is de vierde keer dat het officieuze wereldkampioenschap breakdance georganiseerd wordt. Bij Red Bull BC One Cypher nemen deelnemers het tegen elkaar op in battles. Een vakjury bepaalt de winnaar van elke battle totdat er een iemand overblijft.

De Belgische voorronde vindt plaats in ‘De Studio’ in Antwerpen – het voormalige Studio Herman Teirlinck. Op 1 mei strijden de zestien Belgische finalisten voor een plaats op de kwalificatiewedstrijd in Rotterdam. De jury -bestaande uit drie breakdancers- wordt aangevoerd door Roxrite: de uittredende wereldkampioen.

Alle info over het evenement vind je HIER. (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content