Bekijk de trailer van nieuwe HBO-serie ‘The Leftovers’

“And just like that, they were gone”, zo luidt de ondertitel van de nieuwe reeks van de Amerikaanse betaalzender Home Box Office (HBO). In juni gaat de serie in première.

Twee procent van de wereldbevolking is plots verdwenen. Er is geen echte reden voor, het is gewoon zo. Wat (script-)schrijver Tom Perrotta drie jaar geleden in zijn laatste roman schreef, wordt nu door HBO verfilmd. Perrotta, de bekroonde co-schrijver van de film ‘Little Children’ uit 2006, zorgde voor het script samen met ‘Lost’-schrijver Damon Lindelof.

HBO, dat toppers zoals ‘The Sopranos’, ‘The Wire’ en ‘Game Of Thrones’ uitbracht, kon rekenen op een imponerende reeks acteurs. Naast Justin Theroux, Ann Dowd en negende ‘Doctor Who’ Christopher Eccleston, prijkt ook Liv Tyler op de affiche. Tyler had eerder rollen in ‘Lord Of The Rings’, ‘The Incredible Hulk’ en ‘Armageddon’. De serie gaat op 29 juni in première in de Verenigde Staten.

De trailer belooft alvast interessante televisie. De mysterieuze verdwijningen brengen diverse, op de loer liggende fundamentalisten en sekten op de voorgrond. Maar wat ook intrigeert, is hoe wordt omgegaan met de vrees voor een nieuwe ‘verdwijningen’ van duizenden mensen en het gebrek aan antwoorden op vragen als ‘Waar zijn de vermisten?’, ‘Waarom ben ik achtergebleven?’ en ‘Is er een god?’. (SR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content