Bekende stemmenvertolker keert terug naar The Simpsons

Ned Flanders, de 'visitor' met de snor. © gf

Harry Shearer gaat na 25 jaar gewoon door met zijn job waar hij zo goed in is: buurman Ned Flanders en Mister Burns (en andere personages uit The Simpsons) van een diepe stem voorzien.

Harry Shearer, die in de Amerikaanse tekenfilmreeks The Simpsons al meer dan een kwarteeuw de stem van buurman Ned Flanders en miljardair Montogomery Burns op zich neemt, gaat de serie dan toch niet verlaten. In mei luidde het nog dat hij na meer dan 25 jaar geen akkoord kon bereiken met de producers over een nieuw contract, maar dat wordt nu afgedaan als “een misverstand”.

Voor het 27ste en 28ste seizoen van The Simpsons, keert Shearer terug naar de reeks, verklaarde tv-zender Fox dinsdag. De zender zegt “fier te zijn dat elk lid van de iconische serie terug is”, luidt het in een persbericht.

De 71-jarige Shearer, die al sinds de eerste aflevering in 1989 deel uitmaakt van het ploegje stemmenacteurs van The Simpsons, had in mei nog laten weten dat hij nieuw contract had gekregen omdat hij de exclusiviteitsclausule zou geweigerd hebben. Met zijn diepe stem stond hij in voor heel wat personages: naast Mister Burns en Ned Flanders ook Burns’ hulpje Waylon Smithers, drinkebroer Lenny, buschauffeur Otto, dokter Hibbert en schooldirecteur Skinner. Aanvankelijk leek het erop dat die in de toekomst door een voice-over zouden vertolkt worden. Maar dat is nu dus niet het geval.

De opnames van het 27ste seizoen starten op 27 september. Na meer dan een kwarteeuw blijft de animatiereeks een groot succes. Elke aflevering lokt nog altijd zo’n 7,7 miljoen kijkers in de VS. The Simpsons sleepte ook 31 Emmy Awards in de wacht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content