Bedenker ‘The Simpsons’ schenkt gehele fortuin weg

© Fox

Sam Simon, een van de bedenkers van ‘The Simpsons’, heeft besloten zijn fortuin weg te schenken. Het totale bedrag van bijna 100 miljoen dollar gaat voornamelijk naar dierenrechtenorganisaties.

De mede-bedenker van de populaire gele mannetjes kreeg twee jaar geleden te horen dat hij aan terminale darmkanker leed. Sindsdien is hij druk in de weer alle regelingen te treffen om zijn fortuin over een aantal liefdadigheidsorganisaties te verdelen. De ruim 100 miljoen dollar zou verdeeld worden tussen onder andere PETA (een Amerikaanse dierenrechtenorganisatie), Save The Children en zijn eigen The Sam Simon Foundation, een organisatie die opkomt voor honden.

“Het is eigenlijk wat egoïstisch”, vertelt de 59-jarige man aan televisiezender NBC. “Ik heb het privilege om die dieren hun eerste stappen in het wild te zien nemen, nadat ze een hele in een betonnen bunker hebben doorgebracht. Ik voel dat het mijn verantwoordelijkheid is om een stem te geven aan diegenen die niet voor zichzelf kunnen spreken”, voegt Simon nog toe.

Ondanks de vreselijke ziekte, beleeft hij de leukste tijd in zijn leven. “Plots ben ik omringd door mensen die van me houden, om me geven en alles voor mij willen doen. Dat heet geluk. Voordien liet ik dat te weinig toe”, besluit hij. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content