Beavis en Butthead terug op de beeldbuis

De cartooniconen Beavis and Butt-Head keren na jarenlange afwezigheid terug op de beeldbuis. MTV zendt vanaf zondag 15 april de nieuwe avonturen van de populaire Amerikaanse nozemtieners uit.

De twee nozemtieners Beavis en Butthead zijn na een afwezigheid van vijftien jaar terug te zien op de beeldbuis. Het negende seizoen van de bekende Amerikaanse animatiereeks van Mike Judge wordt vanaf zondag 15 april getoond op de jongerenzender MTV.

Tussen 1993 en 1997 spuwden de twee immens populaire cartooniconen rijkelijk hun gal over de videoclips die op MTV de revue passeerden. Ook ‘Suds & Soda’ van dEUS moest er indertijd aan geloven. In 1994 werd de single grijsgedraaid op de Amerikaanse muziekzender, soms tot 12 keer per dag. Dat was Beavis & Butthead niet ontgaan. Over elk aspect van het nummer hadden de eeuwige pubers gefundeerde en ongefundeerde meningen, en pasten ze aan waar nodig. Zo werd de Barmans repetitieve lyric ‘Friday, Friday, Friday, Friday,…’ omgedoopt tot ‘Fried Eggs, Fried Eggs, Fried Eggs…’ ‘Een gigantisch moment’, weet toenmalig dEUS-bassist Stef Kamil Carlens nog.

In het negende seizoen worden niet alleen muziekvideo’s op de korrel genomen, ook real-life series als Jersey Shore tot Hollywood films en virale video’s krijgen er flink van langs. In Amerika werd de eerste aflevering van het nieuwe seizoen door 3,3 miljoen mensen bekeken. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content