BBC lanceert prequel voor derde seizoen ‘Sherlock’

In de aanloop naar de lancering van het derde seizoen van de Britse serie ‘Sherlock’ liet BBC al heel wat teasers op ons los. Als kerstcadeau werd er een zeven minuten durende prequel verspreid waarin Anderson en inspecteur Lestrade speculeren over de nakende terugkeer van Holmes.

Sherlock Holmes stortte in de laatste aflevering van het tweede seizoen te pletter, maar trailers en teasers voor het derde seizoen doen uitschijnen dat de Britse detective terug onder de levenden is.

In de zeven minuten durende prequel, genaamd Many Happy Returns, zien we Sherlock – of een figuur die hem imiteert – opnieuw zaken oplossen. Anderson en inspecteur Lestrade bespreken de mogelijkheid dat de detective terugkeert intussen in een pub. Anderson is er rotsvast van overtuigd dat Sherlock leeft en op weg is naar Engeland terwijl Lestrade sceptisch blijft.

Lestrade brengt in de prequel ook een bezoekje aan Watson. De inspecteur geeft hem een doos vol dingen die van Sherlock waren, waaronder een uncut versie van zijn verjaardagsboodschap. De video eindigt met Sherlock die zich tot Watson richt met de woorden ‘dag John, het spijt me dat ik er niet kan zijn. Ik heb het erg druk, maar ‘many happy returns.’ O en maak je geen zorgen, ik zal heel snel terug bij je zijn.’

Steven Moffat, uitvoerend producent van de Britse krimireeks, zei dat ‘het lang gleden is dat Sherlock Holmes van het dak sprong en dat het tijd wordt om te onthullen wat er gebeurde tussen hem en het voetpad.’ Het is dus uitkijken naar januari om te ontdekken hoe de vork in de steel zit.

Er is ook goed nieuws voor de Belgische ‘Sherlock’-fans. Vanaf 4 januari, amper drie dagen na de première op BBC, vertoont Canvas namelijk het derde seizoen van de reeks over de excentrieke detective, vertolkt door Benedict Cumberbatch. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content