Basta vanavond bij Sabam!

De vier musketiers van het satirische één-programma ‘Basta’ nemen vanavond de auteursrechtenvereniging Sabam in het vizier.

De vier musketiers van het satirische één-programma ‘Basta’ nemen vanavond de auteursrechtenvereniging Sabam in het vizier. Dat nieuws raakte vandaag al bekend toen een interne e-mail van de personeelsdienst van Sabam lekte via Twitter.

Wat er vanavond precies zal gebeuren, is momenteel nog niet bekend, maar volgens de e-mail kregen de Neveneffecten vorige week incognito een ploeg binnen bij Sabam. Het personeel wordt bedankt voor de manier waarop zij met die ‘ongewone situatie’ zijn omgegaan. ‘Basta’ wordt in de mail nog vriendelijk ‘een ludiek programma’ genoemd, maar naar het einde van de mail toe valt te lezen dat Sabam zich klaar houdt om ‘op gepaste wijze te reageren’ op de uitzending, aangezien de auteursrechtelijke onderwerpen van ‘delicate aard’ zijn.

Wat Basta naar verluidt wil bewijzen is dat Sabam onrechtmatig gelden int op de prestaties van artiesten die geen lid zijn van de vereniging. Al bij al blijft dit een zeer technische discussie die enige nuancering vereist. Benieuwd wat ‘Basta’ daar vanavond mee zal doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content