Bart De Pauw overweegt gerechtelijke stappen tegen VRT

© Belga

Televisiemaker Bart De Pauw heeft een advocaat in de arm genomen en overweegt stappen tegen de VRT. Dat zei hij vrijdag in De Ochtend, waar hij reageerde op de beslissing van de openbare omroep om de samenwerking met hem stop te zetten na klachten van grensoverschrijdend gedrag. ‘Ik ben opgepakt en opgehangen zonder verhoor’, klonk het.

Eerder in De Ochtend verklaarde VRT-CEO Paul Lembrechts dat de verhalen over Bart De Pauw telkens gaan over ‘amoureuze avances die onschuldig starten, maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking’.

In zijn reactie ontkende Bart De Pauw niet dat hij sms’en stuurde naar vrouwen, maar wel weerlegde hij de beschuldigingen van stalking. ‘Stalking is een misdrijf, ik ben nooit gewaarschuwd geweest of op het matje geroepen. Zelf niet bij Paul Lembrechts’, aldus De Pauw. ‘Als mensen zich aangediend hebben en zich daardoor ongemakkelijk hebben gevoeld, kan ik niet ontkennen dat dat toch iets is geweest bij die mensen. Dat vind ik vreselijk, want dat is niet hoe ik met mensen omga. Ik vind het jammer dat ze me er niet op gewezen hebben’, zei hij nog.

Volgens De Pauw werd hij vorige week donderdag samen met zijn vrouw bij Lembrechts geroepen, maar werd hem niet verteld over hoeveel of welke aantijgingen het gaat. ‘Je bent een dief, zei hij tegen mij. Ik vroeg hem wat ik dan gestolen had. Dat weet je wel, antwoordde hij.’

Na het gesprek met Lembrechts nam De Pauw een advocaat onder de arm, en is hij van plan juridische stappen te ondernemen tegen de VRT. Hij is vooral verbolgen over het feit dat hij zich niet kon verdedigen. ‘Dit kan niet. In deze tijdgeest is een beschuldiging genoeg, en is recht op verdediging zoek. Het feit dat er beschuldigingen zijn, is genoeg om een carrière te nekken’, aldus De Pauw. ‘Ik ben opgepakt en opgehangen zonder verhoor’, besloot hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content