Bart Cannaerts nieuwe presentator ‘De Pappenheimers’

Comedian en tv-figuur Bart Cannaerts gaat deze winter het nieuwe seizoen van het spelprogramma “De Pappenheimers” op VIER presenteren. Hij neemt de fakkel over van Steven Van Herreweghe.

Bart Cannaerts wordt de nieuwe presentator van ‘De Pappenheimers’ waar hij Steven van Steven Van Herreweghe vervangt. Van Herreweghe die eerder bedenker en bezieler Tom Lenaerts opvolgde, presenteert dagelijks de quiz “rasters”.

“Bart is absoluut de juiste man op de juiste plaats”, aldus Lenaerts. “Het is een quiz waar je als presentator toch wat bagage voor nodig hebt. En hij heeft die brede algemene kennis, net als Steven Van Herreweghe en Erik Van Looy ook hadden. Bovendien is Bart erg empathisch, wat even belangrijk is voor het spel als voor haar kandidaten. En hij kan goed hoofdrekenen, een noodzakelijke gave, daar heb ik toen toch ook wat op moeten oefenen.”

Cannaerts, die het elf afleveringen volhield in het vorige seizoen van “De Slimste Mens ter Wereld”, zegt een fan van “De Pappenheimers” te zijn. “Ik heb mij vroeger zelfs nog ingeschreven als kandidaat, maar ben nooit mogen komen. En nu ga ik dat spel gewoon presenteren. Erg surreëel, maar ook een grote eer. Ik doe geweldig in mijn broek, maar ik kan gelukkig wel terugvallen op de vaderlijke steun en de raad van Tom en Steven. Om het met een joekel van een cliché te zeggen: ik heb onwijs veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Bart Cannaerts is een van de bedenkers van “Benidorm Bastards” en “Wat Als? “. Als comedian won hij ook de Humo’s Comedy Cup. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content