Band van de dag #89: Mister and Mississippi

© Facebook

Het uit de hand gelopen schoolproject van vier studenten van de Herman Brood Academie. De band van Danny, Samgar, Maxime en Tom kent al succes in Nederland en hoopt nu de rest van Europa en de wereld te veroveren met hun sfeervolle, experimentele folkpop.

Tijdens hun eerste jaar aan de Herman Brood Academie liepen Samgar Lemuël Jacobs,Maxime Barlag, Tom Broshuis en Danny van Tiggele elkaar tegen het lijf. In het kader van een les moeten ze samen drie songs schrijven. Vier muzikanten met een volledig andere achtergrond en stijl proberen een compromis te vinden: Mister and Mississippi werd geboren.

Een feeërieke trip, dat is wat een optreden van Mister and Mississippi met je doet. De vier bandleden zijn multi-instrumentaal en dat levert een gigantische klankmuur op met goedgekozen arrangementen. Een elektrische gitaar bespelen met een strijkstok levert hen alvast originaliteitspunten op.

Als eigen inspiratiebronnen duiden ze Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Ros aan. Als wij ‘Circulate’ horen, dan is ‘Angels’ van The XX helemaal niet ver weg. Maxime heeft een rauwe en tegelijk erg zachte stem, die ons ook doet denken aan Coco Sumner.

Niet alle liedjes zijn sprookjesachtig, er sluipt ook een streepje hedendaagse uptempo folk door. We horen flarden van The Lumineers en Of Monsters and Men, vooral tijdens de opzwepende drumsongs ‘Same room, different house’ en ‘Follow the sun’.

Mister and Mississippi speelt de komende weken een kleine tournee in Nederland, waar ze hun nieuwe songs zullen voorstellen. Enkele weken geleden tekenden ze present op het Amerikaanse SXSW festival en mochten ze ook een Edison in ontvangst nemen, zowat de belangrijkste muziekprijs in Nederland. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content