Band van de dag #8: Kate Boy

Wie is Kate Boy? Een androgyne samensmelting van vier bandleden, zo blijkt. Komende zomer staat het Zweedse electropopcollectief opnieuw op Pukkelpop.

Wie is Kate Boy? Een androgyne samensmelting van vier bandleden, zo blijkt. De Australische Kate Akhurst en de Zweden Hampus Nordgren Hemlin, Oskar Sikow Engström, en Markus Dextegen maken namelijk geen onderscheid tussen het individu en de band. ‘De som van alle bandleden is beter dan ieder van ons op zich’, zo proclameert de groep. De taken zijn daarom niet duidelijk verdeeld. Iedereen neemt deel aan elk aspect van het muziekproces: zingen, instrumenten bespelen, producen, nummers schrijven.

De innige samenwerking stond in de sterren geschreven. Aan het Amerikaanse webmagazine Pitchfork vertelde Kate dat ze de rest van de groep leerde kennen tijdens een bezoek aan de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het viertal dook onmiddellijk de studio in en schreef diezelfde avond hun debuutsingel ‘Northern Lights’. In één klap was Zweden – Europees mekka van de elektropop – een muzikaal exportproduct rijker.

Intussen heeft Kate Boy het amalgaamconcept ook al verwerkt in een videoclip. ‘Everything we touch turns to gold’, zingt het kwartet, terwijl de zwarte silhouetten van de leden samenvloeien in één gezicht. Of u akkoord gaat met dat mission statement, kan u op Pukkelpop beslissen. Daar bestijgt de band komende zomer voor de tweede keer het podium. (LR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content