Band van de dag #41: Broken Twin

© Broken Twin

Weggelopen uit het land van melancholia, komt Majke Voss Romme onder de naam Broken Twin. De Deense zangeres lanceert op 28 april haar debuutalbum May.

Broken Twin is Majke Voss Romme, een 25 jarige zangeres en muzikante uit Denemarken. In 2012 bracht ze haar eerste EP Hold On To Nothing uit. Het melancholisch geluid van deze vier nummers wist menig muziekliefhebber te bekoren. Ze bleef ook niet onopgemerkt door Anti Records dat naast Wilco, Kate Bush, Marianne Faithfull, Tom Waits en The Black Keys nu ook deze Scandinavische schone onder de vleugels neemt.

Dat schoonheid weinig franjes behoeft, bewijst haar minimalistische sound. Piano, viool, soundscapes en haar klokvaste tedere stem als beste instrument sieren het geluid van Broken Twin. Haar songs klinken ongegeneerd emotioneel. Met slepende melodieën, een vaak ijl meerstemmig engelengeluid en treffend pianospel bijt Makje Voss Romme meedogenloos in uw hart. En hoe warm haar stem ook mag klinken, het is vooral de Scandinavische kilte van haar nostalgisch geluid dat blijft sluimeren en u weemoedig over noordelijke vlaktes laat dwalen.

Broken Twin verzorgde het voorprogramma van Daughter en toert momenteel met James Vincent McMorrow, waarmee ze onlangs in de Botanique stond. Haar songs lonken ook wel naar deze gelijkgestemde muzikale zielen, al moet zij nog door wat groeipijnen heen. Zo schuilt achter de ingetogen sound ook de grote valkuil van de voorspelbaarheid. Maar wie weet wordt dat verrassingselement wel ingebouwd op haar nieuwe album waar ze drie jaar intens aan werkte. “Mijn nieuwe album May representeert een tijd van het jaar die bij de songs past”, zegt ze zelf. “Lente is een tijd waarin alles verandert. Het is een hoopvol seizoen.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En dat ook de toekomst hoopvol is voor de Deense – die nu al een patent heeft op intense schoonheid – staat als een paal boven water. Beluister haar nieuwe single Glimpse Of A Time. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content