Band van de dag #14: Carousel

“Relaxte, dansbare feel good-muziek voor onderweg”. Zo omschrijft elektropopduo Carousel haar in augustus verschenen EP.

“Relaxte, dansbare feel good-muziek voor onderweg”. Zo omschrijft elektropopduo Carousel haar in augustus verschenen EP.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jackson Phillips en Kevin Friedman leerden elkaar kennen op het prestigieuze Berklee College of Music in Boston en verkasten na hun studies naar het hart van de muziekindustrie: Los Angeles. Met de gitaar in de ene hand en synthesizer in de andere trok het duo voor zes weken de studio in. De EP ‘Palms’ en een reeks losse nummers – allemaal gratis verkrijgbaar op NoiseTrade – zijn het resultaat.

Als invloeden noemen Philips en Friedman elektronische acts als Deadmau5 en T.E.E.D., maar ook de indiegroep The Drums. Carousel zelf klinkt echter veel milder dan hun inspiratiebronnen. Dat komt omdat Philips en Friedman producers zijn van opleiding, en geen vocalisten. Om de noten toch juist te zingen, halen ze hun stemgeluid naar beneden en proberen ze geen al te grote toonverschillen in de zangpartijen te stoppen. Daardoor klinken zelfs de meer up-tempo-nummers getemperd en zachtaardig.

Toch gaat achter de relaxte vibe van Carousel heel wat precisiewerk schuil. Aan de catchy popdeuntjes wordt minutieus gesleuteld, en over het muziekconcept wordt naar verluidt diep nagedacht. Het beeld van zomer, cabrio’s en palmbomen is geen toevallig bijproduct; het is het hele doel.

Daarom is de vergelijking die de groep maakte in een interview met muziekblog The Music Ninja niet zo vergezocht. “Onze muziek is als een dolfijn: bedachtzaam, creatief, uniek en vrijdenkend. En het klinkt vrolijk. Aangezien dolfijnen de enige zoogdieren zijn die seks hebben voor hun plezier, kunnen we ervan uitgaan dat zij dat ook zijn.” (LR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content