Anthony Hopkins schrijft ‘Breaking Bad’-fanbrief naar Bryan Cranston

Topacteur Anthony Hopkins steekt de loftrompet over hoofdrolspeler Bryan Cranston en de hele ‘Breaking Bad’-cast. ‘De vertolking van Walter White was het beste acteerwerk dat ik ooit heb gezien.’

Sir Anthony Hopkins is een grote fan van ‘Breaking Bad’, en steekt dat niet onder stoelen of banken. De topacteur bracht onlangs uren vóór zijn televisietoestel door en jaagde er in twee weken tijd de vijf seizoenen van de populaire AMC-serie door.

Hopkins was zodanig onder de indruk van de ‘briljante reeks’ van Vince Gilligan dat hij hoofdrolspeler Bryan ‘Walter White’ Cranston een persoonlijke brief schreef. Michael Quezada, de acteur die Gomez in de reeks vertolkte, zette de fanbrief – op het randje van idolatrie – op zijn Facebook-pagina.

De acteerprestaties van Cranston als terminale zieke patiënt die het schopt tot gerespecteerde drugsbaron, noemt hij het beste dat hij ooit gezien heeft. ‘Spectaculair en adembenemend’. Hij is een en al lof over de reeks ‘die begon als een gitzwarte komedie en stilaan een labyrint van bloed, vernietiging en hel werd. Een fantastische Griekse of Shakespeariaanse tragedie.’

Ook de andere acteurs – Anna Gunn, Dean Norris, Aaron Paul, Betsy Brandt, R.J. Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada – bewondert hij en verdienen zijn grootste respect. Cranston wordt vriendelijk gevraagd om de complimenten door te geven.

‘Dit soort producties is zeldzaam en uniek’, klinkt het nog. ‘Ik voelde me verplicht om deze brief te schrijven.’ We kunnen Hopkins geen ongelijk geven. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content