Annemie Peeters presenteert nieuw Radio 1-programma ‘Peeters & Partners’

Annemie Peeters gaat in het najaar opnieuw een ochtendprogramma presenteren op Radio 1. In ‘Peeters & Partners’ overloopt ze zaterdag en zondag, van 7 tot 9 uur, de actualiteit van de afgelopen week.

Hoewel ze had gezworen nooit meer zo vroeg te willen opstaan voor het werk, gaat Annemie Peeters toch weer een ochtendprogramma maken voor Radio 1. Voortaan neemt ze wel de weekends voor haar rekening in plaats van de weekdagen.

Annemie Peeters is dit najaar op zaterdag en zondag tussen 7 uur en 9 uur te horen in ‘Peeters & Partners’, een programma dat met een uitsluitend vrouwelijke redactie wordt gemaakt.

“Ik krijg voortaan elke uitzending een andere sidekick aan mijn zijde, waarmee ik de actualiteit van de afgelopen week overloop en uit een andere hoek probeer te benaderen”, zegt Peeters . “Het zal niet gaan om de usual suspects, maar om personen die de voorgaande week in de marge van de actualiteit zaten.”

Jan Hautekiet

Het vroege opstaan vindt de presentatrice niet langer een probleem. “Ik wil immers ook niet in de file staan, van negen tot vijf werken of ’s avonds op de VRT zitten, ik heb zoveel eisen”, grapt ze. Het slot van ‘Peeters & Pichal’ wordt vanaf september ingevuld door voormalig nethoofd Jan Hautekiet. Hij zet naar eigen zeggen de deur wijd open voor wie vragen heeft en antwoorden zoekt.

‘Hautekiet’ kan volgens de presentator elk thema behandelen dat een maatschappelijke impact heeft. Het wordt uitgediept met studiogasten, via mail en met de sociale media. “We gaan zelfs opnieuw de telefoonlijnen naar de studio openstellen”, zegt Hautekiet.

Het twee uur durende zomerprogramma ‘Touché’ wordt voortaan een zondagse show met Friedl’ Lesage. Daarna volgt een uurtje “…voor beginners”, een nieuw muziekprogramma met Luc Janssen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content