Amerikanen noemen 9/11 meest memorabele tv-moment

© Thinkstock

De terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York op 11 september 2001 vormen voor de Amerikanen het meest memorabele televisiemoment in de Amerikaanse geschiedenis.

De terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York op 11 september 2001 vormen voor de Amerikanen het meest memorabele televisiemoment in de Amerikaanse geschiedenis. Dat moet blijken uit een – weliswaar beperkt – onderzoek door Nielsen.

Het bureau stelde een top twintig samen op basis van een onlinebevraging van 1.077 volwassenen die deel uitmaken van zijn panel van tv-kijkers. De aanslagen van 9/11 hadden volgens de kijkers bijna dubbel zoveel impact als de tweede gebeurtenis op de lijst, de verwoestende orkaan Katrina in 2005. Op drie staat de uitspraak in het proces tegen OJ Simpson in 1995.

Dan volgen de de ramp met de Challenger in 1986 en de dood van Osama bin Laden vorig jaar. De twintig meest memorabele tv-momenten zijn allemaal nieuwsgerelateerd. Ze vonden ook meestal in de meer recente geschiedenis plaats. De moord op en begrafenis van John F. Kennedy in 1963 raakte als enige gebeurtenis van meer dan dertig jaar geleden op de lijst. De eerste man op de maan, in 1969, staat niet in de top twintig. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content