Amerikaanse pilootaflevering van VTM-reeks ‘Cordon’

Cordon © Belga

‘Cordon’, de VTM-fictiereeks over een besmettelijk virus, krijgt een Amerikaanse remake. In de VS wordt binnenkort een pilootaflevering gemaakt, in opdracht van het televisienetwerk CW.

‘Cordon’ draait rond het uitbreken van een besmettelijk, dodelijk virus in Antwerpen en hoe de gemeenschap op het dreigend, ongrijpbaar gevaar reageert. De fictiereeks van VTM en Eyeworks haalde in het voorjaar van 2014 gemiddeld 855.000 kijkers. De reeks begint nu aan een internationale doorbraak. In de VS wordt een pilootaflevering gemaakt.

Julie Plec, bekend van onder meer “The Vampire Diaries” en “The Originals”, wordt de showrunner en David Nutter wordt de regisseur. Nutter behoort volgens VTM tot de absolute top van Amerikaanse tv-regisseurs en heeft onder meer “Game of Thrones”, “Homeland”, “Arrow”, “The Sopranos” en “The West Wing” op zijn palmares staan.

De Amerikaanse versie van “Cordon” zal zich afspelen in Atlanta. “Voor een Vlaamse fictiereeks is dit zonder meer uniek”, zegt Ricus Jansegers, programmadirecteur VTM. “Het eerste seizoen van ‘Cordon’ was een Vlaams succes. Nu kunnen we er hopelijk ook een internationaal succes van maken. We hebben dat ook te danken aan het Mediafonds dat geld investeerde in het eerste seizoen. Zonder het Mediafonds was er van ‘Cordon’ geen sprake geweest.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content