AMC-dramareeks ‘The Killing’ definitief afgevoerd

De Amerikaanse zender AMC, bekend van ‘Mad Men’ en ‘Breaking Bad’, heeft de knoop doorgehakkt: er komt geen vierde seizoen van de krimi ‘The Killing’.

‘Wij hebben besloten om geen vervolg te breien aan het derde seizoen van The Killing’, luidde het in een communiqué van AMC. ‘We willen Fox television Studios, bedenker Veena Sud, de fantastische cast en de trouwe fans van de reeks bedanken’, klonk het nog. Een echte reden werd niet opgegeven.

Daarmee lijkt een definitief einde te komen aan de Amerikaanse remake van de Deense krimi. Het eerste seizoen dat nochtans goed uit de startblokken schoot werd na de laatste aflevering gemengd onthaald in het land van Uncle Sam. Het mysterie rond de gruwelmoord op het tienermeisje Rosie Larsen – het centrale thema in seizoen 1- bleef onopgelost en dat werkte frustrerend bij een deel van kijkers en critici.

Na het tweede seizoen werd de reeks al eens afgevoerd. Tijdelijk, want enkele hoge pieten van de Amerikaanse betaalzender gingen alsnog overstag en lieten Veena Sud een nieuw scenario rond een mysterieuze moord uitschrijven. In de VS ging afgelopen zomer het derde seizoen, met Mireille Enos and Joel Kinnaman, van start.

Vitaya start in het najaar met de uitzending van het eerste seizoen van ‘The Killing’. Op Canvas loopt momenteel het tweede seizoen van de originele Deense reeks. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content