Alain Platel centrale gast Bâtie Festival Genève

© Chris Van der Burght

Het Bâtie Festival van Genève heeft de Gentse theatermaker en choreograaf Alain Platel uitgeroepen tot de centrale gast van zijn 34ste editie.

Het Bâtie Festival van Genève heeft de Gentse theatermaker en choreograaf Alain Platel uitgeroepen tot de centrale gast van zijn 34ste editie.

Platel, die het dansgezelschap Les Ballets C de la B heeft opgericht, presenteert in Genève zijn laatste twee voorstellingen. In ‘Out of Context’ keert Platel terug naar de basis van de dans, ‘Gardenia’ vertelt het verhaal van negen travestieten en transseksuelen uit het Gentse. Voor de voorstelling, die het midden houdt tussen dans en musical, werkte Platel samen met regisseur Frank Van Laecke.

Tot slot wordt ook ‘Passion – Last Stop Kinshasa’, een documentaire van Jörg Jeshel en Brigitte Kramer over de allerlaatste opvoering van ‘Pitié!’, vertoond. Na meer dan honderd voorstellingen werd het stuk in juli 2009 een laatste keer vertoond in Kinshasa.

Ook bij overige veertig theater- en dansvoorstellingen ligt de klemtoon op Afrika. Zo opent de Senegalees-Antilliaanse Parijzenaar Tété, samen met de Zwitserse groep Hell’s Kitchen, het festival. Ook Faustin Linyekula, die sterk betrokken is in het Congo-project van de Brusselse KVS, staat in de Zwitserse stad op het programma.

(EHA)

Bâtie Festival, van vrijdag 27 augustus tot zaterdag 18 september, Genève. Platel toert met zijn voorstellingen de komende maanden ook in eigen land. De exacte speeldata zijn terug te vinden op de website van Les Ballets C de la B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content