Acteur Ward De Ravet overleden

De Vlaamse acteur Ward De Ravet, die in de Vlaamse komische tv-reeks ‘Slisse en Cesar’ de rol van Slisse vertolkte, is woensdag op 88-jarige leeftijd overleden. Hij speelde ook mee in ‘Kapitein Zeppos’ en ‘De paradijsvogels’.

De Antwerpse acteur Ward De Ravet maakte deel uit van het Dramatisch Gezelschap van de BRT en speelde in verschillende bekende tv-reeksen, zoals ‘Slisse en Cesar’, ‘Kapitein Zeppos’ en ‘Johan en de Alverman’. Daarnaast was hij ook verbonden aan de Antwerpse Koninklijke Nederlandse Schouwburg (KNS).

De Ravet was een gevierd en veel gevraagd acteur. Hij begon in de jaren 50 bij de KNS en speelde mee in tientallen stukken, waaronder ‘De Kersentuin’ van Tsjechov, ‘Suiker’ van Hugo Claus en ‘Othello’ van Shakespeare. Hij speelde ook talrijke rollen in films en series van de openbare omroep BRT/BRTN/VRT en vtm. Een greep uit zijn ruime palmares: ‘Kapitein Zeppos’, ‘Johan en de Alverman’, ‘Mira’, ‘Het Zwaard van Ardoewaan’, ‘Slisse & Cesar’, ‘De Paradijsvogels’, ‘Het Pleintje’, ‘Commissaris Roos” en ‘De Bossen van Vlaanderen’.

In de legendarische tv-serie ‘Kapitein Zeppos’ was Ward de Ravet de eerste keuze om de rol van Zeppos te vertolken. Maar door ziekte net vóór de opnames van start gingen, werd hij vervangen door Senne Rouffaer die uiteindelijk met één van de meest geroemde rollen uit de Belgische jeugdtelevisie aan de haal ging. Toen De Ravet volledig hersteld was vervoegde hij de set als meesterschurk Baral, Zeppos’ opponent.

In 2000 had hij nog een rol in de Plop-film ‘Plop in de Wolken’ van Studio 100.

Hij werd in 1995 door de Antwerpse Snorrenclub uitgeroepen tot Snor van het Jaar.

De Ravet werd verzorgd in een rusthuis in Zandhoven. Hij overleed op 88-jarige leeftijd. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content