Acteur Matt Smith stopt met Doctor Who

De legendarische Britse sciencefictionreeks Doctor Who is andermaal op een keerpunt aanbeland. De 30-jarige acteur Matt Smith, die momenteel de rol van ‘De Doctor’ vertolkt, verlaat binnenkort de reeks.

De legendarische Britse sciencefictionreeks Doctor Who is andermaal op een keerpunt aanbeland. De 30-jarige acteur Matt Smith, die momenteel de rol van “De Doctor” vertolkt, verlaat binnenkort de reeks, zo kondigde de Britse televisiezender BBC aan.

Fans mogen zich dus verwachten aan een nieuwe regeneratie van The Doctor. Doctor Who gaat over de excentrieke Doctor, de laatste overlevende van het eeuwenoude buitenaardse ras van de Time Lords, die met behulp van zijn ruimteschip Tardis door tijd en ruimte kan reizen. Om de zoveel jaar regenereert The Doctor in een nieuw personage.

Zo gaf Matt Smith sinds hij in 2010 de fakkel overnam van zijn voorganger, David Tennant, gestalte aan de elfde dokter. Zijn vlinderdas werd zijn kenmerk en hij introduceerde ook een bijzondere culinaire combinatie: fish sticks met custard. De Doctor reist zelden alleen en dat was niet anders bij de elfde dokter. Aan zijn zijde maakten onder andere Karen Gillan als Amy Pond, Arthur Darvill als Rory Williams en Jenna-Louise Coleman als Clara Oswald hun opwachting.

Smith is voor het laatst als Time Lord te zien in de kerstspecial van 2013, die samenvalt met de vijftigste verjaardag van de reeks. Wie hem opvolgt, blijft voorlopig nog een groot raadsel. Doctor Who ging in 1963 van start en verwierf over de jaren heen een cultstatus. Het is ook de langstlopende SF-serie ooit. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content