Acteur Geoffrey Hughes overleden

Geoffrey Hughes speelde het personage Onslow in de Britse reeks ‘Keeping Up Appearances’. Hughes is overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Hij werd 68 jaar.

Geoffrey Hughes is een Brits acteur die speelde in enkele films en verschillende series zoals ‘Heartbeat’, ‘The Royle Family’ en ‘Coronation Street’. Zijn rol als Eddie Yeats in ‘Coronation Street’ betekende de doorbraak voor Geoffrey Hughes in Groot-Brittannië. De reeks was ook een tijdlang te zien bij ons op het scherm. Maar Vlaanderen zal hem toch vooral kennen uit de BBC-serie ‘Keeping Up Appearances’ of ‘Schone Schijn’.

In ‘Schone Schijn’ geeft Hughes gestalte aan het personage Onslow. Hij is de werkschuwe schoonbroer van het snobistische hoofdpersonage Hyacinth Bucket. Onslow, steevast in wit ‘marcelleke’, brengt de dag door voor de televisie met een blikje bier in de hand. Dit tot grote schaamte van Hyacinth. De reeks is momenteel te zien op Eén.

In 2010 werd prostaatkanker vastgesteld bij Hughes. De acteur overwon de ziekte, maar herviel korte tijd later. Maar nu heeft de strijd tegen de ziekte verloren en stierf op 68-jarige leeftijd. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content