Acrobate Cirque du Soleil maakt dodelijke val

Een Franse acrobate van Cirque du Soleil is om het leven gekomen na een val tijdens een optreden in Las Vegas. Het is het eerste dodelijk ongeval tijdens een opvoering van het circusgezelschap in 30 jaar tijd.

De 31-jarige Sarah Guyard-Guillot, gekend onder haar artiestennaam Sassoon, overleed zaterdag kort voor middernacht in het universitair ziekenhuis van Las Vegas, na een val van vijftien meter hoogte.

Het ongeval gebeurde tijdens de afsluitende act van de show ‘Kà’, in het MGM Grand in Las Vegas. Aanvankelijk dachten de toeschouwers dat de val bij de choreografie hoorde, tot gehuil en geschreeuw op en naast het podium te horen was.

Sarah Guyard, moeder van twee kinderen, maakte sinds de eerste opvoering van dit spektakel in 2006 deel uit van het team. Ze werkte al meer dan 22 jaar als acrobate.

‘Heel de familie van Cirque du Soleil is diep bedroefd door dit dodelijk ongeval van Sarah (Sassoon) Guyard’, laat het gezelschap weten in het persbericht. De voorstellingen van Kà zijn voorlopig opgeschort.

Het is het eerste dodelijk ongeval tijdens een opvoering van het circusgezelschap dat in 1984 werd opgericht in Québec. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content