10 tv-series die u zeker niet moet zien

De sequel op ons lijstje met tien series die u nu moet bekijken van enkele weken geleden. En ideaal om wat tijd te besparen: tien series die u met een gerust hart kunt skippen.

De sequel op ons lijstje met tien series die u nu moet bekijken van enkele weken geleden. En ideaal om wat tijd te besparen: tien series die u met een gerust hart kunt skippen.

True Blood

WAT Het vampierdrama van HBO, dat in de VS deze zomer aan het zesde seizoen toe is. Bij ons is het vijfde seizoen net uit op dvd – vanaf juni is dat ook op Acht te zien.

TE SKIPPEN WANT In het eerste seizoen was True Blood nog onderhoudend vanwege de vampiers, de seks en de camp, en interessant vanwege de maatschappijkritische ondertoon – de status van de vampiers als minderheidsgroepering. Die ondertoon viel zeer snel weg, er zijn alsmaar meer bovennatuurlijke wezens bijgekomen en de seks en camp zijn al lang niet meer plezant.

The Walking Dead

WAT De zombiereeks gebaseerd op de gelijknamige comics, over een groepje mensen dat moet trachten te overleven in een wereld vol zombies. Loopt op 2BE en op Prime.

TE SKIPPEN WANT The Walking Dead is een reeks waarbij je eigenlijk beter zou wachten op de ‘best of’. Elk seizoen bevat enkele uitstekende afleveringen of stukken van afleveringen, maar daar tussenin moet je je door een hele hoop dode momenten worstelen.

Grimm

WAT Een bovennatuurlijke misdaadserie, over allerlei ongure sprookjespersonages (trollen, heksen etcetera) die misdaden plegen en een man die hen probeert op te sporen en tegen te houden. Loopt momenteel op 2BE.

TE SKIPPEN WANT Misdaadseries zijn er al meer dan genoeg – zie ook het laatste blokje. En het is niet omdat er een bovennatuurlijk element aan zit, dat de scenario’s niet goed geschreven hoeven te zijn.

Desperate Housewives

WAT De soap over het leven op Wisteria Lane, enkele jaren geleden een wereldwijd fenomeen – zelfs de vrouw van George Bush noemde zichzelf een ‘desperate housewife’! Het achtste en laatste seizoen is nu te zien op Canvas

TE SKIPPEN WANT Ooit was Desperate Housewives heerlijke televisie, en de ‘signature mix’ van drama en comedy heeft heel wat reeksen beïnvloed – kijk maar naar Clan. Maar zoals zo vaak het geval is bij Amerikaanse reeksen waren de makers gedwongen om nieuwe seizoenen te blijven maken lang nadat het vet van de soep was. En in het geval van Desperate Housewives was dat een jaar of vier geleden.

Weeds

WAT De komische dramaserie over een huisvrouw die haar man verliest en noodgedwongen marihuana begint te telen. Het zesde seizoen verschijnt eind juni op dvd.

TE SKIPPEN WANT Weeds heeft hetzelfde probleem als Desperate Housewives. De eerste seizoenen waren een heerlijke satire op het leven in een typische Amerikaanse buitenstad, cynisch en grappig. Daarna ging het heel, heel snel bergaf. Toen Breaking Bad begon, werd vaak de parallel getrokken met Weeds, dat een paar jaar eerder was gestart. Wellicht is er niemand die de twee nu nog naast elkaar zou zetten.

NCIS: Los Angeles / Hawaii Five-O

WAT Twee potige misdaadseries, de eerste een spin-off van het populaire NCIS, de tweede een remake van de politiereeks uit de jaren zestig en zeventig.

TE SKIPPEN WANT Misdaadseries zijn er zoals gezegd vandaag dertien in een dozijn, en deze twee zijn bijlange niet sterk genoeg om langer dan een paar afleveringen de aandacht vast te houden.

Burn Notice / Covert Affairs / White Collar

WAT Drie reeksen uit de stal van USA Network, en eigenlijk onderling zowat inwisselbaar: een mix van snedige actie en lichtvoetig drama, stijlvolle en mooie hoofdpersonages en gevatte dialogen.

TE SKIPPEN WANT USA Network heeft een hele zender opgebouwd rond dit soort onderhoudende popcorntelevisie – zie ook nog Royal Pains, Psych, In Plain Sight en Monk – en ook al zijn ze allemaal niet slecht, er is geen enkele die het label ‘must-see’ verdient. We zullen nog meer zeggen: als u deze titels allemaal schrapt, dan maakt u meteen plaats voor de enige USA-serie die wel echt de moeite waard is en waarvan het eerste seizoen dit najaar op dvd verschijnt: Suits.

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content